Къде на едно място можете да видите тениската на Майкъл Джордан, шпайковете на Юсеин Болт, пилотския шлем на Себастиан Фетел, голф екипировката на Тайгър Уудс, бутонките на Кристиано Роналдо, ракетите на огромна част от тенис легендите и още десетки екипи и трофеи от световни атлети и шампиони?

Мястото се намира в Манакор, родния град на Рафа Надал. Музеят е част от огромен спортен комплекс, който включва академия, международно училище, спортни терени, плувен комплекс, административна част отговаряща за фондацията на тенисиста, магазин за феновете и ресторант с гледка към кортовете.


През миналата година музеят е посетен от над 50 000 фенове на спорта, а експозицията се увеличава, не само защото Рафа продължава да печели трофеи, но и защото все повече големи имена в спорта и негови приятели решават да се включат в благотворителните дейности на фондацията и в идеята да образоват чрез ценностите на спорта.

Музеят е уникална смесица от спортна история и нови технологии. Дава възможност да се забавлявате и да научите повече за пътя към успеха на шампионите, да тествате своите спортни умения и познания и да почувствате адреаналина на истинската надпревара. 360 градусова виртуална реалност, ултра модерни симулатори, холограмни образи. Това са само част от активностите, които правят от музея предпочитано място за семейно забавление и един от най- популярните музеи в Майорка.

Повече на https://sportxperience.rnsportscentre.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here