Константина Живова е телевизионна водеща, която има безброй таланти. Тя е автор на книга, има сериозно видео блогърско присъствие, участвала е в сериал, а съвсем скоро (18 септември 2018г.)  ще открие първата си самостоятелна изложба. Ина, както я наричат приятелите е ведър и креативен човек, с много ясна визия за това как да следва и постига мечтите си. Последвайте я и вие в това интервю и задължително вижте картините й. Зареждат емоционално, оригинални са и имат характер.

https://www.facebook.com/events/2647527225473204/

1. Какво е пътуването за теб? Приключение или философия?

Пътуването е философия. Момент от забързаното ежедневие, който ни откъсва от грижите, проблемите и ни зарежда с нови позитивни емоции. Аз не пътувам просто, за да покоря нова дестинация. За мен е важно с кого съм. Емоционалното усещане е по-важно от това да следвам картата със забележителности. Никога не пътувам в групи и с екскурзовод.

2. Разкажи ми за най- вълнуващото ти пътуване.

През пролетта посетих Валенсия-Испания. Това е мястото, което ме докасна много силно. Харесвам темперамента на испанците и начина им на живот. Позитивни, понякога “над нещата”, с чаша червено вино в ръка, какво друго му трябва на човек. Валенсия е прекрасен град, не много голям, но достатъчен да го посетите за 4-5 дни. Изключително се впечатлих от Биопарка, който са създали, Океанографския парк и Музея на науките “Принц Филип”. Градът е добре подреден, красив и темпераментен, точно такъв, какъвто си го представях преди да кацне самолетът.

3. Как стягаш багажа си?

Не съм от жените, които приготвят и носят много багаж. Успявам да се побера в нормално голям куфар. Подбирам дрехите си така, че да мога да ги комбинирам взаимно всяка една с другата, така спестявам място.

4. Какво винаги взимаш с теб?

Задължително взимам книга. Колкото и да ми се струва, че няма да остане време за четене, най-обичам да изпия едно кафе с книга в ръка на ново място.

5. Какво си носиш у дома от пътуванията?

Може би, както всички обичам магнитчета и нося и такива за мои близки и приятели. Ако в страната има нещо специфично и много вкусно, не пропускам да си взема за България.

6. Има ли места, на които винаги би се връщала с удоволствие?

Може би не. Предпочитам да посещавам нови и нови места, защото животът е толкова кратък, а красиви места по света безброй.

7. Кое е мястото, за което мечтаеш?

Много бих искала да посетя Рио Де Жанейро. Моят прадядо е живял 20 години там. Чувала съм различни истории от миналото, но и много снимки и видеа съм гледала от днес. Красиво място!

8. Любимата ти книга/ филм за пътешественици?

Бих препоръчала една от последните книги, които прочетох по време на пътуване! Класика, която дълги години се канех да започна и чак сега прочетох, но в правилния момент, “Брулени хълмове” на Емили Бронте.

9. Кое е любимото ти място в България?

Родното ми място, моят роден град Монтана. Тази част на България е много красива, но за съжаление не добре развита икономически. Надявам се, някой ден този край да постигне заслужените туристически постижения, защото има какво да се види.

10. Коя е следващата ти дестинация?

Много места съм си намислила и не знам откъде ще започна. Шотландия ме привлича много, заради природата, но със сигурност ще посетя Тайланд, заради екзотиката и красивите плажове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here