Жюстин Томс е сред най-дейните и медийно обични хора, които познавам. Тя е експерт по нови медии, а интернет тенденциите са й любима тема. Обаче тя е и човек-кауза. Преподава, пише, бори се всеки ден за по-чиста медийна среда, по-чиста природа, по-чисти отношения, ако щете.

Смайва със стила си, с добронамереността си и със свежото си излъчване. Повече за нея вижте и на:

http://www.justinetoms.com/

1. Какво е пътуването за теб? Приключение или философия?

Ооо, голяма работа е пътуването за мен! И приключение, и размисъл, и израстване. Тръпката от планирането и подготовката, после от откриването на нови места, хора, вкусове, миризми, усещания, емоции, до насладата от завръщането у дома и споделянето на всичко това с приятели, пък и милите спомени – снимките – топлина за много напред.

2. Разкажи ми за най- вълнуващата ти ваканция.

Всяка ваканция има своя чар и е най-вълнуваща! Ваканциите за мен са пътуване – планина или море, откриване на нови места по света, заедно с моето семейство. Това е време на безвремие, на много нови неща, на смях, снимки, опитване на нови храни, разходки и движение, книги в почивките.

Исландия като че ли  стои като най-екзотичната дестинация в пътуванията ми – гейзерите, глетчерите, водопадите, Синята лагуна, Рейкявик, пържолата от кит и яйцата от екзотични птици, милите хора, ниското небе, лунният пейзаж извън градовете.

3. Как стягаш багажа си?

Набързо. Явно все така става – не успявам да отделя време освен накрая. Но някак не съм забравяла още нищо съществено – значи може и в последния момент 🙂

Обичам да пътувам с не много багаж – най-важното само взимам.

4. Какво винаги взимаш с теб?

Задължителен минимум са – кредитната ми VISA карта, паспорт, мобилен телефон и фотоапарат. Също задължително си стягам голяма доза любопитство, неуморност и страст към откриването на новото. Нося си в джоба и доза късмет за хубаво време и интересни хора.

5. Какво си носиш у дома от пътуванията?

Реално най-важното са спомените и снимките 🙂

Иначе материално – най-често класиката – магнитчета. Обичам да нося и нещо специфично от това място за хапване или пиене, подправки, а за майка ми винаги взимам чинийка за стена – това си е наш ритуал.

6. Има ли места, на които винаги би се връщала с удоволствие?

Европа. Европа е моя люлка и колкото и да съм пътувала из градовете й – обичам да ги посещавам отново и отново в цялата им пъстрота и многообразие – Париж, Венеция, Загреб, Копенхаген, Прага, Барселона – всеки със своя чар. Харесвам малките улички, различни настилки, реките, които преминават през градовете, уличния шум, уютните паркове, усещането за другост.

7. Кое е мястото, за което мечтаеш?

Ооо и мечтите са много. Токио, Ереван и Делхи са три мечтани дестинации за мен.

8. Любимата ти книга/ филм за пътешественици?

Наскоро четох „Хлебарките“ на Ю Несбьо – норвежки детектив, който разследва случай в Тайланд. То си бе истинско пътешествие из улиците, храните, миризмите на тази страна.

И на Калоян Захариев новия роман – „Съкровище, пищови и южни морета“.

От по-фундаменталните – филмът „Самсара“, безспорно!

9. Кое е любимото ти място в България?

Много обичам България! Имам няколко любими места – по морето, из планините – и в Стара планина и в Родопите. Освен красива природа имаме и красиви градове – обичам да ходя и във Варна, Русе, Пловдив, както и из китните ни села.

10. Коя е следващата ти дестинация?

Имам вече няколко планирани пътувания в идните месеци – лични и служебни, все из Европа за сега, познати места, но винаги се радвам да се върна отново и в Рим и в Берлин, в Братислава и Сицилия. Очаквам ги с нетърпение. 🙂

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here