Иначе казано : Омлет от картофи с яйца. Едно от най- популярните испански ястия познати и като tortilla espanola.
Можете да срещнете варианти за тортия с почти всичко – с шунка, с гъби, със спанак или с фасул. А регионалните варианти са безчет. Може да я намерите и като tapas по заведенията, както и като вариант за обяд или вечеря.

Необходими продукти:

1 кг. картофи
6 яйца
зехтин
2 чаени лъжици сол
1 глава лук

Обелете картофите и ги нарежете на средни по големина кубчета. Загрейте в тиган зехтин и сложете ситно нарязания лук. Когато лукът стане прозрачен, добавете картофите и сол на вкус. Покрийте тигана с капак или по-голяма чиния и разбърквайте за да не се слепи сместта. След около 20-тина минути извадете катофите и лука и ги отцедете от мазнината (може да ги извадите с решетъчна лъжица). В купа  смесете с яйцата и изсипете сместта в тиган, в който сте намазали и стените със зехтин. Пържете на най-висока степен и обърнете като си помогнете с капака или чиния. Тук е тънката част и ако при първия ви опит не се получи не се тревожете. Ястието ще си бъде вкусно даори и без перфектна форма:)

В Мексико, Карибския регион и Централна Америка под тортия се разбира нещо съсем друго – палачинка от царевично брашно. В Мексико ги пълнят с месо и ги наричат enchiladas.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here