Тя е момиче, което спокойно може да мине за топ модел, ако я видите да се разхожда по улиците на Париж или Ню Йорк. Същото ще си помислите и ако я срещнете в София. Красива дама, с модерна визия и прекрасна усмивка, Мария Георгиева е гл. редактор на сп. ELLE Bulgaria, а не момичето от корицата.

Макар че прави избори по цял ден – на хора, теми, заглавия, трендове, Мария не дава вид на супер заета жена. Ако я следвате в социалните мрежи ще разберете, че тя пефектно менажира голямата си любов, прекрасните си деца и собственото си женско пространство. Остава и време за почивка, спорт, приятели и нови знания – като например да отиде на курс по правене на парфюми. Ясно стана, че я харесвам и съм много щастлива, че „химия“ между нас има… и ако е парфюм ще бъде Coco MademoisELLE 🙂

 

Какво е пътуването за теб? Приключение или философия?

Пътуването за мен винаги е философия, защото не отдавам значение на мястото, а на хората, с които стигам до там. Понякога пътуването е и приключение.

Разкажи ми за най- вълнуващото ти пътуване (ваканция).

Следващото 🙂 За мен планирането е по-вълнуващо от самото пътуване. Идеята, маршрутите, които са в главата ми, багажът, който се преподрежда по няколко пъти… Ако питаш за конкретни дестинации, местата, които обожавам, са старите улички на Балат в Истанбул, колорита на Барселона, графитите в Лисабон, величието на Рим… Обичам да опознавам различни от европейските култури и затова сред най-вълнуващите ми пътувания са може би тези до Сингапур, Банкок (Тайланд), Луксор (Египет) и Шанхай (Китай).


В Китай за пръв път усетих какво е да си различен. С моя ръст от 180 см бях като атракция за местните. В един ресторант китайско семейство дълго подскачаше, но уви, не успя да разпъне чадъра над масата си, а на мен ми струваше едно небрежно движение, заради което после дълго ми се кланяха като на божество.

Как стягаш багажа си?
Спонтанно. Може би затова го пренареждам по няколко пъти.

Какво винаги взимаш с теб?
Зарядни за телефони и слънцезащитен крем.

Какво си носиш у дома от пътуванията?
Класика – магнити. Харесвам хладилниците, обсипани с тях. Нашият обаче е със стъклени врати и затова абсорбаторът от години го замества успешно 🙂

Има ли места, на които винаги би се връщала с удоволствие?
В Истанбул и Барселона. И заради самите градове, и заради хората там! Обожавам живописни градове край вода.

Кое е мястото, за което мечтаеш?
Онова място, на което ще гледам залеза с мъжа ми, а децата ще тичат на воля край нас.

Любимата ти книга/ филм за пътешественици?
На прима виста се сещам за „Забранената жена“. Въпреки че не обичам любовни романи, този ми хареса заради местата, на които се развива действието – от Европа през Емирствата до Египет.

 

Кое е любимото ти място в България?
Родопите. Преди често прекарвах уикендите си в Сърница и край язовир Доспат.

Коя е следващата ти дестинация?
Френската Ривиера – Ница, Кан и Грас. Довечера стягам багажа за там 🙂

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here