Няма начин да не сте я виждали „по телевизора“. Тя е популярна с непринудените си коментари, звънкия си смях и оригиналния си стил на обличане. От 14 април 2018 год. Деляна Маринова е новата водеща на предаването „Фамилно“ по националната телевизия „Bulgaria on air“ , което се излъчва всяка събота и неделя от 10:30 часа.

1.Какво е пътуването за теб? Приключение или философия?

И двете. Всяко пътуване има своите приключения, вълнуващи моменти, понякога, когато пътуваш, можеш и да се върнеш толкова назад във времето, че чак е плашещо. (Това ми се случи миналата година, когато посетих Матера в Южна Италия). Пътуването ме прави щастлива, отваря ума и душата ми, понякога дава отговори на редица въпроси, нов начин да видиш живота си. Която и точка от света да посетиш – тя вече става част от теб. „Пътуваме, не за да избягаме от живота, а за да не избяга животът от нас“ – не знам кой го е казал, но мноооооооого ми харесва. Обожавам да пътувам!

2.Разкажи ми за най- вълнуващото ти пътуване.

Кейп Таун, Южна Африка. Била съм там повече от 10 пъти (последно миналата година по това време) и никога няма да ми омръзне. Наричат Кейп Таун „Перлата на Южна Африка“ и това наистина е така. Трябва да се изкачиш на Тейбъл Маунтин, когато планината не е покрита от ниския облак, наречен „покривката“, да погледнеш разпиленият пред теб град и тъмно синята вода на океана, за да разбереш защо това е така. Градът следва извивката на полуострова и заобикаля Тейбъл Маунтин до залива Фолс Бей от другата страна, където е Индийският океан. Самата планина стига на юг до Нос Добра Надежда, който завършва в Кейп Пойнт. Любими мои места са Болдърс Бийч – плажът на пингвините, Хаут Бей – където можеш да се качиш на лодка и да отидеш до острова на тюлените и макар че там движението е обратно на нашето обичам да карам кола по Чапман Пийк Драйв – един от най-живописните крайморски пътища в света. Ботаническата градина Кирстенбош е изключително място, винарските райони – Стеленбош и Паарл, където съм дегустирала едни от най- прекрасните южноафрикански вина. Всеки път е много вълнуващо преживяване за мен да отида на фотосафари в някой от резерватите близо до града. Любимо място ми е и да се разхождам на Уотърфронт – кеят и пристанището на Кейп Таун „Виктория и Алфред“, да обикалям по магазините, да похапвам в симпатичните ресторантчета. Беше много интересно и посещението ми на остров Робен, на който е бил заточен Нелсън Мандела.
Кейп Таун е градът, в който можеш да получиш от всичко по много – уникална природа, прекрасни плажове, превъзходна храна, модерни ресторанти и барове, да се докоснеш до пъстрата смесица от общности и култури.
Кейп Таун е моята любов завинаги!

3. Как стягаш багажа си?
Трудно. Обикновено взимам целият гардероб със себе си …..човек никога не знае какво ще му потрябва.

4.Какво винаги взимаш с теб?
Фотоапарат, телефон, спирала и гланц за устни.

5.Какво си носиш у дома от пътуванията?
Напоследък колекционирам чаши от местата, които посещавам – затова от известно време купувам чаши като луда. Също така много снимки и много спомени.

6.Има ли места, на които винаги би се връщала с удоволствие?
Кейп Таун и което и да е място в Италия.

7.Кое е мястото, за което мечтаеш?
Мечтая, даже мисля да започна да организирам пътуване до Перу. Не знам защо, но Перу ме привлича неудържимо.

8.Любимата ти книга/ филм за пътешественици?
Всички филми за Индиана Джоунс….и още много неща, но няма да ни стигне времето за всичко…

9.Кое е любимото ти място в България?
Старият Несебър – с прекрасните църкви, калдъръмените улички, малките магазинчета, мирисът на морето…и усещането за това, че времето е спряло.

10.Коя е следващата ти дестинация?
След няколко дни заминавам за Полиняно а маре, Южна Италия – малко, уютно градче, кацнало на ръба на скала. Това е родният град на Доменико Модуньо и неговата най-прочута песен – „Воларе“. Имам скоро рожден ден и там ще го празнувам със съпруга ми. Вече планирам вечеря в Grotta Palazzese – един от най-красивите ресторанти в света. Той се намира буквално в пещера, има уникална гледка и съществува повече от 400 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here